четверг, 12 февраля 2015 г.

Програма дій для покращення екологічної ситуації у с. Вищетарасівка

джерелами забруднення водосховища є :
-   викиди хімічних речовин промислових підприємств;
-   стоки з полів , що містять у собі різні шкідливі домішки неорганічного (нітрати, фосфати) і органічного (пестициди, гербіциди) походження;
-   стоки з тваринницьких ферм;
-  накопичення  побутового сміття та стихійні сміттєзвалища.  
   Вивчивши стан  Каховського водосховища  ми дійшли висновку, що повинні негайно запропонувати реальну програму дій для покращення ситуації хоча б у нашому селі. Крім того ми вважаємо за потрібне звернути увагу громадськості на критичний стан, в якому перебуває Каховське водосховище. З цією метою ми написали звернення до депутатів Вищетарасівської с/р і жителів села.

Шановні односельці!
До вас звертаємося ми, ваші діти!
Люди! Будьте Людьми, збережіть для нас наше море, не перетворюйте на смітник його береги, не кидайте непотріб у воду! На що перетворилися пляжі, де колись відпочивали ви? А де ж відпочивати нам?А де відпочиватимуть наші діти? Невже вони будуть жити біля мертвої води серед сміття, яким  ви так щедро усипали колись квітучі зелені береги Каховського моря?
Ви - дорослі і розумні, Ви – господарі не лише у своєму дворі, але й у своєму селі. Ви знайдете спосіб позбутися сміття, не вивозячи його на берег.               
Ми хочемо жити достойно, хочемо пишатися своїм селом.
З повагою до вас діти, яким не байдужа доля села.


    Реалізуючи програму дій по покращенню екологічної ситуації організували екодесант учнів школи. В результаті було очищено від сміття частину берега завдовжки 500м.

Комментариев нет:

Отправить комментарий